–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Benefits of Affiliate Marketing

Az affiliate marketing előnyei

Affiliate marketing – biztosak vagyunk benne, hogy hallott már erről a kifejezésről. Ez lényegében egy olyan hirdetési modell, amelyben a cégek harmadik feleket jutalmaznak azért, mert forgalmat és leadeket generálnak számukra. Ez az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor az egyik legjövedelmezőbb online pénzkereseti módnak tekinthető. Nem igényel magas indítási költségeket vagy termékfejlesztési időt, mert többnyire a tartalom marketing, például a blogok és a közösségi média erejére támaszkodik.

Az Affiliate marketinghez nincs szükség extra készségekre vagy korábbi tapasztalatokra. Partnerként általában csak a saját szakterülete iránti szenvedélyre és erős meggyőző íráskészségre van szükség.

Ebben a cikkben szeretnénk többet megtudni az affiliate marketing erejéről, pontosabban a vállalkozások és a tartalomkészítők, például a bloggerek előnyeiről. Néhány hasznos tippet is adunk arra vonatkozóan, hogyan válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb partnerszoftver-megoldást, valamint válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre. Röviden szólunk az affiliate marketing használatából eredő lehetséges veszélyekről is.

Ha készen áll arra, hogy egy teljesen más és egyedi hirdetési stratégiával induljon útnak, de még mindig szüksége van az utolsó motivációra, akkor az itt van.

Az affiliate marketing általános előnyei

Manapság számos digitális marketingstratégia létezik, amelyek segítségével növelheti vállalkozását. Vannak olyan megoldások, mint a tartalom marketing, ajánlási programok, e-mail marketing, közösségi média marketing, rendezvényszponzorálás, influencer marketing és még sok más.

De a helyzet az, hogy egyik sem kínál annyi előnyt, mint az affiliate marketing. És ez egyszerűen azért van így, mert egy jó affiliate marketing program lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy különböző szinteken reklámozzák magukat, zökkenőmentesen keveredve más marketingstratégiákkal, és ezzel egyidejűleg maximális eredményeket biztosítva.

Mielőtt megvizsgálnánk az affiliate marketing előnyeit kifejezetten a vállalkozások és a tartalomkészítők számára, vessünk egy pillantást azokra az általános előnyökre, amelyekre bárki számíthat, aki ezen a marketing úton szeretne járni:

 • alacsony folyamatos költségek
 • alacsony, vagy nem létező kockázat
 • a profitszerzés és a potenciális passzív jövedelem új módja
 • egyszerű beállítás és megvalósítás
 • megnövekedett versenyelőny
 • hálózatépítési lehetőségek influencerekkel
 • magas konverziós arány

Milyen előnyökkel jár az affiliate marketing az Ön vállalkozása számára?

Milyen előnyökre számíthat vállalkozása, ha úgy dönt, hogy kipróbál egy affiliate programot? Nézzük meg.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy forgalmat irányítson saját webhelyére olyan emberek felhasználásával, akik már kialakítottak közönséget, különösen, ha teljesen online vállalkozást vezet. Sőt, azért is előnyös, mert a partnerek az affiliate hálózatokon keresztül tudják elérni célközönségüket, amelyek általában szélesebb körűek, mint a cég saját oldala.

Valójában még szűkebb közönség esetén is megvan a lehetőség arra, hogy nagyszerű eredményeket érjen el, mivel partnerei el tudnak érni olyan embereket, akik egyedül dolgozva elérhetetlenek lettek volna.

Az affiliate marketing egy gyorsan népszerűvé váló üzleti stratégia, mert segítségével növelheti online jelenlétét, online bevételeit és ügyfélbázisát. Figyelembe véve, hogy az affiliate marketing iparág az előrejelzések szerint 2022-re eléri a 8 milliárd dollárt, ami majdnem kétszer annyi, mint 2015-ben, nem meglepő, hogy sok vállalkozás szeretne csatlakozni a klubhoz, és átvenni ezt a marketing formát.

Alapvetően ez egy módja annak, hogy növelje eladásait azáltal, hogy termékeit olyan emberek elé helyezi, akik már megvásárolják azokat. Ahelyett, hogy új ügyfeleket keresne, azt hirdeti, ami már megvan.

Nézzük meg közelebbről a többi előnyt.

1. Alacsony start-up költségek

Ha vállalkozást vezet, feltétlenül ügyeljen az eredményre, és próbálja a lehető legkisebbre csökkenteni működési költségeit. Ha ezt nem teszi meg, valószínűleg soha nem fog sikerülni. Ahhoz, hogy cége pénzügyileg egészséges maradjon, alaposan át kell gondolnia minden vásárlást, és előtte némi kutatást kell végeznie annak érdekében, hogy intézkedései költséghatékonyak legyenek, és fix költségei a lehető legkisebbek legyenek. Elengedhetetlen annak elkerülése, hogy a cége valami hihetetlenül drága és teljesen veszteséges dologba vesszen bele.

A teljesítményalapú marketing ezen formája lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy bevételt szerezzenek marketingtevékenységükből azáltal, hogy online kiskereskedőkkel partneri viszonyt alakítanak ki, és termékeiket a szervezet webhelyén más hirdetési technikákhoz képest sokkal alacsonyabb költséggel értékesítik.

Érdekes módon az affiliate marketing felelős az Egyesült Államok összes e-kereskedelmi értékesítésének 16%-áért, ami csak azt mutatja, milyen előnyös lehet a vállalkozások számára az átállás!

2. Magas ROI

Az affiliate marketing használatával az online hirdetési módszereiben nem csak az induló költségeit minimalizálhatja, hanem a teljes bevételére is hatással lesz. Mindezt az általa kínált nagyszerű ROI-nak (Return on Investment) köszönhetjük!

Ha úgy dönt, hogy affiliate marketinget alkalmaz, és elkezd együttműködni a márkáját népszerűsítő partnerekkel, szinte garantálni tudjuk, hogy nem fog semmi kifogásolni valót a befektetés megtérülését illetően. Például a kutatások azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban minden elköltött font után a vállalkozások akár 15 fontot is keresnek a partnerprogramjaiknak köszönhetően. Ez elég jó arány, nem? Emiatt sok e-kereskedelmi márka (például az Amazon) szerte a világon teljesen felvásárolta az affiliate marketinget, és próbálkozik vele.

Az affiliate marketing szektorban a ROI megmutatja, hogy az Ön marketing erőfeszítései ezen a szinten nyereségesek-e vagy sem. A ROI kiszámítható, ha tudja, mennyi bevételt generált az affiliate marketingkampány, és mennyi pénzt költöttek el. Szorozzuk meg a bevételt a haszonkulccsal (bevételek mínusz költségek), és az eredményt osszuk el a kampány költségével.

3. Megnövekedett forgalom

Bár számos potenciális forgalomforrás vezethet webhelyére, az affiliate marketing igazi vezető szerepet tölt be ezen a területen. A magas, kockázatmentes ROI-val és az alacsony indulási költségekkel együtt az Ön e-kereskedelmi platformja a webhely látogatásainak számában is megnövekszik. Mivel a forgalom csaknem 65%-át a partnerek generálják a blogíráson keresztül, az Ön webhelye jelentősen profitál az ilyen típusú hirdetésekből. Mindössze egy olyan társult vállalkozásra van szüksége, akik hajlandóak lesznek népszerűsíteni az Ön vállalkozását a tartalmuk eredményeként végrehajtott vásárlások jutalékáért cserébe.

A több webhelylátogatás megnövekedett esélyt jelent a sikeresebb értékesítésre, ezért óriási előnyre számíthat az Ön e-kereskedelmi területén belül. A partnereitől érkező további hideg forgalom jó lehetőség arra, hogy sok új ügyfelet szerezzen, ezért tartsa ezt szem előtt.

4. Hírnév növelése

Továbblépve, miután felépített egy megbízható affiliate hálózatot, amely népszerűsíti a márkáját az Ön számára, gyorsan rájön, hogy ez a marketingstratégia mekkora hírnevet jelent az Ön számára.

Feltéve, hogy csak megbízható és értékes partnerekkel működik együtt, márkája hamar elismert lesz, mint egy jó hírű vállalat, amellyel az emberek üzletet akarnak kötni. Az erősen pozitív hírnévvel rendelkező vállalatok aktívabb fogyasztókat vonzanak. Érzékelt felsőbbrendűségük mellett gyakran fel is tudnak fizetni szolgáltatásaikért. Arról nem is beszélve, hogy hűségesebb ügyfélkörrel rendelkeznek, és szélesebb termék- és szolgáltatáskínálattal rendelkeznek, ami általában véve hozzájárul egy vállalkozás növekedéséhez.

5. Márka ismertségének kialakítása

Affiliate marketinggel foglalkozó cégtulajdonosként hamar rájön, hogy ez egy rendkívül hatékony módja annak, hogy erős márka ismertséget építsen ki, és gyorsan javítsa cége ügyfélszerzési stratégiáját. Mivel a partnerek alapvetően olyan emberek, akik az Ön vállalkozásának hírét terjesztik, gyakran színesen és pozitívan, ezért van egy csoportja saját márkanagyköveteinek, akik reklámozzák cégét, egyúttal erősítik pozícióját és elismertségét a piacon.

Az affiliate marketing segítségével a vállalatok kapcsolatokat építenek ki befolyásos bloggerekkel és a közösségi média befolyásolóival annak érdekében, hogy organikus forgalmat irányítsanak webhelyükre. Ez a fajta marketing abban is segít a vállalatoknak, hogy szájról szájra terjedő reklámozás révén márka ismertséget építsenek ki, és gyorsan megkapják az ügyfelek visszajelzéseit az új termékekről.

Milyen előnyei vannak az affiliate marketingnek a tartalomkészítők számára?

Most, hogy áttekintettük az affiliate marketing fő előnyeit a vállalkozások számára, koncentráljunk arra, hogy a tartalomkészítők, például a bloggerek, az influencerek és a közösségi személyiségek miként kezdhetik el magukat rövid időn belül affiliate-szakértőnek nevezni.

Amint azt a fenti „Vállalkozásoknak” részben kifejtettük, az affiliate marketing egy olyan marketing technika, amellyel valódi pénzt kereshet, és javíthatja hirdetési erőforrásait más cégek termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésével. Ez egy kiváló módja annak, hogy a tartalomkészítők gyorsan és hatékonyan bevételt szerezzenek tartalmaikból. Dolgozhatnak azokon a dolgokon, amelyeket élveznek, és utána fizetést is kapnak érte. Gyakran már eleve hatalmas közönség van, akit el lehet érni, így nincs sok vesztenivalója, ha megkísérli.

Mit tartogat még az affiliate marketing?

6. Statisztikák és adatok

Tartalomkészítőként biztosak vagyunk benne, hogy sokat törődik cikkeinek statisztikáival és teljesítményével. A cél az lesz, hogy olyan tartalmat hozzon létre, amely sok megtekintést kap, ugyanakkor maximalizálja az esélyét, hogy profitot termeljen belőle. Amikor különböző iparágakból származó termékeket és szolgáltatásokat hirdet, nagy valószínűséggel különféle statisztikákhoz és irányítópultokhoz fog hozzáférni. Itt láthatja, hogy melyik típusú termékek és szolgáltatások teljesítenek a legjobban, mik a hirdetési költségei, hogyan néznek ki a társult vállalkozás értékesítései, hány hatékony társult linket osztott meg, és kiegészítheti a közönségadatokat.

Emiatt a jövőben tudni fogja, hogy milyen típusú termékek vagy szolgáltatások érdeklik leginkább a közönséget, így csak azokra koncentrálhat, amelyek a legnagyobb hasznot hozzák. Időt is megtakaríthat, és elkerülheti, hogy olyan területekre és termékekbe fektesse be idejét, amelyek nem hoznak hasznot.

7. Rugalmasság

Egy másik nagy előny, hogy az affiliate marketing nagy rugalmasságot kínál. Tartalomkészítőként választhat, hogy teljes, részmunkaidős vagy szabadúszóként dolgozik. Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb ütemtervet, és már nagyjából készen áll az utazás megkezdésére. Ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy otthonról keressen pénzt, mivel általában csak számítógépre és internet-hozzáférésre van szüksége.

Attól függően, hogy milyen típusú vállalkozást szeretne népszerűsíteni, attól függően, hogy mennyi időt és erőfeszítést kell rá fordítania. Ez a heti néhány órától egészen a teljes munkaidős állásig terjedhet. De ismét csak Önön múlik, és hogy mennyi időt szeretne rászánni.

Dönthet úgy is, hogy nem reklámoz semmilyen konkrét terméktípust, hanem ehelyett különböző cégek különböző termékeit reklámozza. Ha ezt az utat követi, Ön független partner, és pénzt kereshet azzal, hogy más cégek termékeit vagy szolgáltatásait ajánlja potenciális ügyfeleinek vagy látogatóinak blogján, webhelyén vagy e-mail listáin. A legjobb dolog az, hogy nem kell előre megvásárolnia vagy tartania semmilyen fizikai terméket, és saját jutalékszintet és hálózati díjakat állíthat be a munkájával kapcsolatban.

8. Értékes partnerkapcsolatok

Ha partnerként dolgozik, akkor valóban értékes partnerségekre tehet szert, amelyek a jövőben előnyösek lehetnek. Az affiliate marketing a hálózatépítésről és a kapcsolatok felkutatásáról szól, ezért nagyszerű módja annak, hogy új embereket ismerkedjen meg, kapcsolatba lépjen, csevegjen, vagy egyszerűen megnyitja az ajtót új lehetőségek előtt.

Jó példa lehet az, ha tartalommarketingesként helyezkedik el egy olyan cégnél, amellyel korábban partnere volt. A velük partnerként végzett munkája során lehetőség nyílhat arra, hogy egy nagyvállalati ügyféllel kerüljön kapcsolatba, ami garantálja, hogy a szektorában remek karriert érhet el.

9. További bevételi forrás

Végül gyorsan rájön, hogy a társult marketingszakértői munka, valamint más vállalkozások termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítése rendkívül előnyös lehet az Ön bevétele szempontjából. A Glassdoor jelentése szerint a társult marketingszakemberek átlagosan 66 029 dollárt keresnek évente, a bevételek pedig 35 000 és 124 000 dollár között mozognak.

Mindegy, hogy az affiliate marketing csak egy mellékes az Ön számára, vagy egy teljes munkaidős munka, lehetősége van jó pénzt keresni vele. És mindezt az Ön által ismert és kedvelt termékek és/vagy szolgáltatások reklámozása közben.

Miután elolvasta a fenti, a bloggerek számára nyújtott előnyöket, valamint azt, hogy milyen egyszerű a társulási lehetőségek megtalálása, nyilvánvaló, hogy az affiliate marketing guruvá válás sokak számára kívánatos cél. De vajon ez mindig ilyen előnyös?

Mik az affiliate marketing hátrányai?

Most, hogy átestünk a szivárványokon és a pillangókon, úgy érezzük, hogy fel kell hívnunk a figyelmet az Ön vállalkozásának partnerkampány indításának lehetséges hátrányaira is. Bár kevesebb a hátránya, mint az előnye, cégtulajdonosként vagy tartalomkészítőként ezeket figyelembe kell vennie, és okosan kell megterveznie társult marketingstratégiáját, hogy minimálisra csökkentse ezeknek a hátrányoknak a kockázatát.

Sérült hírnév

Az egyik legnagyobb kihívás, ha megengedjük, hogy valaki az Ön nevében hirdesse a termékeit és szolgáltatásait, a hírnév potenciálisan megsérül, ha valami rosszul sül el. Bár fontos megtalálni és kihasználni minden elérhető partner ajánlatot, felelősségteljesnek és körültekintőnek kell lennie a partnerek kiválasztásakor.

Számos különböző lehetőség kínálkozik a társult vállalkozások ajánlataira, de ügyeljen arra, hogy fontolja meg, mi a legjobb potenciális fogyasztói számára, és nem feltétlenül a legjobb pénzkereseti lehetőség. Gondolja át, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ideális partnermarketingesnek és ügyeljen arra, hogy mindig a célközönségére figyeljen!

Említse meg, hogy milyen ajánlatokat szeretne kihasználni, és adjon hozzá egy linket egy olyan oldalra, ahol az emberek további információkat találhatnak az Önt kifejezetten érdeklő ajánlatokról, mindezt azért, hogy a partnerek megszerzése a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

Sok különböző ajánlat fog eljutni az Ön e-mail-címére, de ügyeljen márkája hírnevére, és mindig helyezze előtérbe a vállalatáról alkotott jó imázst és a fogyasztói bizalmat. Ez lehetővé teszi, hogy megőrizze hibátlan hírnevét, miközben nem kockáztatja, hogy botrányokban vesz részt.

Nem nehéz elkerülni, hogy szembenézzen ezzel a hátránnyal, sőt, teljes mértékben Önön múlik, hogy megbízható partnereket választ-e. Mielőtt bármilyen üzletet kötne, végezzen alapos kutatást, és már indulhat is!

Hamis konverziók

Semmi sem rosszabb, mint amikor partnerei potenciális ügyfeleket, telepítéseket vagy bizonyos műveleteket hamisítanak. Ez kétségtelenül óriási veszélyt jelent azokra a vállalkozásokra, amelyek affiliate marketingbe fektetnek be. Ha a társult marketingszakemberek tisztességtelenek az erőfeszítéseiket illetően, Ön pénzt veszít, potenciálisan hírnevet veszít, és egyáltalán nem jár pozitív eredményekkel.

Néhány jel arra utal, hogy partnercégek csalásáról van szó:

 • nagyon alacsony vagy nem létező alkalmazáson belüli tevékenység, valamint gyanúsan nagyszerű eredmények a kampányban
 • olyan kampány, amely túlságosan jól teljesít a többi kampányához képest
 • nagy forgalom a webhelyére, de tényleges értékesítések nélkül
 • megnövekedett számú visszatérítési kérelem az új ügyfelektől
 • regisztrált leadek, amelyek semmit sem tudnak az Ön márkájáról

Ennek elkerülése érdekében ügyeljen rá, és gondosan figyelje partnermarketing eredményeit. Szerencsére ez nem lesz nehéz, mivel ritkák a hamis konverziók, és nem szabad túl sok időt töltenie velük. Ha megbízható partnert talál, a hamis konverziók egyáltalán nem jelentenek veszélyt vállalkozása számára.

Türelem és kemény munka

Az affiliate marketing nagyszerű módja annak, hogy pénzt keressen, mert nem kell aggódnia semmilyen kezdeti befektetés miatt. Ráadásul nem számít, ha úgy érzi, hogy nem jó az értékesítésben, a közösségi médiában vagy bármely más marketing csatornában, mert az affiliate marketing lehetőséget ad ezeknek a készségeknek az elsajátítására, miközben vállalkozását bővíti.

De van egy csapda. Nem fogunk hazudni Önnek, és azt mondani, hogy mindez könnyű. Az affiliate marketinghez türelmesnek és szorgalmasnak kell lenni. Csakúgy, mint bármely más marketingstratégia esetében, keményen kell dolgoznia, hogy lássa az előnyöket. Az eredmények és a profitok nem fognak hirtelen varázsütésre megjelenni a semmiből.

Ez ismét nem jelenthet nagy problémát sem vállalkozásként, sem bloggerként, mert valószínűleg tisztában van azzal a ténnyel, hogy a sikerhez időre és kemény munkára van szükség, így bár ez kulcsfontosságú, ez nem csak az affiliate marketingre jellemző hátrány.

Bizonytalanság

Végül, de nem utolsósorban, kemény munkával és türelemmel együtt tudatában kell lennie azzal a ténnyel, hogy nincs garancia arra, hogy sikeres lesz. A vállalkozások és a tartalomkészítők minden döntése bizonytalansággal jár, és soha nem lehet 100%-ig biztos abban, hogy valami sikerülni fog.

Emiatt az affiliate marketing kihívást jelentő útnak tekinthető, de ha megszabadul ettől a bizonytalanságtól, látni fogja, hogy ez csodálatos módja lehet vállalkozása fejlesztésének és pénzkeresetnek. És ha végül nem működik az Ön számára, az alacsony, vagy néha nem is létező indulási költségek kompenzálják az esetleges időveszteséget.

Szóval ne gondolja túl, és mielőbb vágjon bele az affiliate marketingbe!

Hogyan válasszuk ki a legjobb affiliate marketing szoftvert

Most koncentráljunk témánk egy gyakorlatiasabb aspektusára; az Ön partnermarketing-platformja és a választás módja.

A legjobb affiliate marketing szoftver kiválasztása nem egyszerű feladat, tekintettel arra, hogy számos népszerű affiliate program létezik. Időbe és erőfeszítésbe kerül annak felmérése, hogy egy adott szoftver megfelel-e az Ön igényeinek. A cikknek ebben a részében betekintést nyújtunk abba, hogy mit kell tudnia, mielőtt affiliate marketing szoftvert választana.

A legjobb affiliate marketingszoftverek kulcsfontosságú funkciói közé tartozik az egyéni letölthető eszközök a hivatkozások létrehozásához, kezeléséhez és nyomon követéséhez, a fejlett jelentéskészítés, a valós idejű adatokkal rendelkező átfogó irányítópult, az átfogó e-mail-jelentések és egyebek, valamint néhány népszerű eszközök

kedvezményes kuponok, flash bannerek, ellenőrzési napló, legfontosabb affiliate jelentések, közvetlen linkek követése, többszintű jutalékok és még sok más.

Egy megbízható affiliate platform lehetővé teszi, hogy bármikor hozzáférjen az eszközökhöz, amikor szüksége van rájuk, ezért alaposan tekintse át az előfizetési terveket és a szolgáltatások listáját.

Kötelezettségvállalások

Először is, mielőtt elkezdené a tökéletes affiliate marketing szoftver keresését, képesnek kell lennie hozzávetőlegesen meghatározni elvárásait, valamint azokat a kötelezettségvállalásokat, amelyekre készen áll az affiliate marketing stratégiájával kapcsolatban. Valamit hosszú vagy rövidtávra tervez? Szeretné, ha partnerei teljesen önállóan dolgoznának, vagy inkább kontrollálni szeretné őket? Fontos az Ön számára a statisztikák, vagy csak a végeredmény érdekli?

Sok erőfeszítést és időt vesz igénybe egy sikeres affiliate stratégia felépítése, amely nyereséget hoz vállalkozása számára, ezért számos kulcsfontosságú döntést kell meghoznia a választásaival és kötelezettségvállalásaival kapcsolatban, miközben kulcsfontosságú kutatást végzett.

Árazás

Függetlenül attól, hogy saját vállalkozást vezet, vagy korlátozott költségvetésű tartalomkészítő, természetes, hogy nagyon odafigyel az eredményre, és a lehető legtakarékosabban költ.

Ezért az árképzés fontos szempont, amelyet alaposan meg kell fontolnia, amikor tökéletes affiliate marketing szoftvert keres. Miközben keresgél és kutakodik, egészen biztosan azon fogja találni magát, hogy összezavarodik és elvonják a figyelmeét a feltűnő szlogenek, amelyek azt kiabálják: „Válassz engem, válassz engem!”. Ne hagyja, hogy ezek megtévesszék, és kivétel nélkül mindig hasonlítsa össze az árazási terveket legalább néhány különböző szolgáltatóval.

Kiderülhet, hogy egyes olcsó megoldások sokkal több funkciót kínálnak, mint a többi, drága és túlárazott megoldás. Legyen ennek tudatában, és szánjon időt a kutatásra.

Bár jó előre meghatározni a költségvetést, ne legyen túl makacs; legyen elég rugalmas ahhoz, hogy túllépje a költségvetést, ha szükséges. Ez a rugalmasság nagyszerű eredményeket hozhat, és a lehető legjobb élményt nyújtja.

Támogatás

Ha továbblépünk, nem lesz elég az „egyetlen” ár-érték arányú megoldás megtalálása. Ha a költségvetése megengedi, akkor valószínűleg a legjobb megoldást választja szolgáltatási szempontból. Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg egy hatékony és megbízható szoftverhez jut, amelyet alig ért, és egy csomó megválaszolatlan kérdés elé fogja hagyni.

Hogyan kell ezt beállítani? Mire használják? Hogyan tudom ezt megvalósítani? Hozzáférek majd ezekhez? Ez csak néhány a kérdések közül, amelyek azonnal felmerülhetnek az Ön fejében, miután megvásárolta a legtöbb szolgáltatásban gazdag előfizetést, és megnézte az elemek széles listáját, amelyekhez most hozzáférhet.

Emiatt az ideális affiliate marketing szoftvernek a lehető legjobb támogatást kell nyújtania. Technikai támogatásra mindenképpen szükség lesz, ha nem feltétlenül digitális nomád, és meg akar győződni arról, hogy minden megfelelően történik. Ha egy platformon keresztül hozzáfér az ilyen jellegű ügyfélszolgálathoz, az egész útja során lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználja a használható funkciók előnyeit, így biztosítva a maximális jövedelmezőséget.

Ezért figyeljen erre a szempontra, és kevésbé lesz összezavarodott, és boldogabb lesz, mint valaha az affiliate marketing erőfeszítései miatt!

Fel/le méretezési képesség

Minden vállalkozásnak vannak jobb és rosszabb időszakai. Ennek legjobb bizonyítéka a Covid-19 világjárvány időszaka, amely egyes vállalkozásokat csődbe vitt, és éppen ellenkezőleg, néhányan fennállásuk legjövedelmezőbb időszakát élték meg!

Vállalkozásának dinamikáját figyelembe véve, és szem előtt tartva, hogy több és kevésbé elfoglalt időszakai vannak, célszerű olyan affiliate marketing szoftvert választani, amely könnyen skálázható és csökkenthető.

A mai napig az egyik legfontosabb prioritás, hogy az affiliate marketing szoftverek képesek legyenek felfelé és lefelé skálázni anélkül, hogy jelentős hatással lenne a teljesítményre. Az  Affiliate hálózatok gyakran nagyon nagyok, és különféle termékek széles választékát kínálják. Az affiliate marketingszoftvernek képesnek kell lennie arra, hogy az összes adatot lelassulás vagy összeomlás nélkül kezelje.

Úgy gondoljuk, hogy az affiliate marketing szoftverek számára nagyon fontos a jó skálázhatóság, mivel ez segít a tulajdonosnak több pénzt keresni vállalkozása révén. Ennél is fontosabb, hogy egy méretezhető vállalkozásnak nagyobb esélye van a túlélésre, mivel kisebb a kockázata annak, hogy a háttérrendszer támogatásának hiánya miatt a vállalkozás offline állapotba kerül.

Szoftver korlátozások

Egy másik fontos szempont a szoftver korlátaihoz kapcsolódik. Az affiliate marketing szoftverek korlátai és függőségei óriási problémát jelenthetnek a vállalkozások és a tartalomkészítők számára. Mindig fennáll annak a veszélye, hogy a szoftver összeomlik, vagy nem működik megfelelően a felhasználó számítógépével, ami sok fejfájást okozhat a kapcsolt marketingszakembereknek.

Fontos, hogy szoftverének ne legyen korlátozása, mert azt szeretné, hogy az affiliate marketing eszközét minden probléma nélkül tudja használni, és anélkül, hogy aggódnia kellene amiatt, hogy mi történik, ha összeomlik, vagy nem működik a számítógépével. Alapvető fontosságú, hogy szoftvere megbízható legyen, és hogy nincs korlátozás a használatára vonatkozóan. Ez az egyetlen módja annak, hogy teljes mértékben hasznot húzzon belőle, ezért végezzen némi kutatást, mielőtt „igent” mond bármelyik szolgáltatónak.

Együttműködési lehetőségek

Végül, de nem utolsósorban érdemes odafigyelni a potenciális szoftverszolgáltató által kínált együttműködési lehetőségekre. Az egyik ok, amiért ez olyan fontos elem, az az, hogy megkönnyíti a különböző információk megosztását és elérését csapatával.

A másik fontos ok, amiért ez fontos, az az, hogy így könnyebben kaphat visszajelzést a csapatától. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban és eredményesebben dolgozzanak együtt.

A legjobb affiliate marketing szoftvert keresi?

Ha a legjobb hálózati és affiliate marketing nyomkövető szoftvert keresi, amely lehetővé teszi a következőket:

 • több társprogram kezelése egyszerre
 • nyomon követheti az affiliate partnerek teljesítményét
 • jutalékokat oszthat ki
 • kifizetések egy platformon keresztül

érdemes egy pillantást vetni a Post Affiliate Pro-ra. Nincs beállítási díj, hozzáférést kap a hét minden napján, 24 órában elérhető ügyfélszolgálathoz, és bármikor lemondhatja az előfizetését. (de biztosak vagyunk benne, hogy ez nem fog megtörténni, tekintve, hogy milyen nagyszerű ez az eszköz)

Youtube video: Post Affiliate Pro - Product Demo

Az olyan kategóriák fejlett funkcióinak köszönhetően, mint a promóciós anyagok, jelentések, nyomon követési módszerek, jutaléktípusok és felhasználói felület, nagyon gyorsan beleszerethet a Post Affiliate Pro-ba.

Ez az eszköz világszerte több mint 120 országban van jelen, és elégedett ügyfelek hosszú sorával rendelkezik, így biztosan nem akar lemaradni.

Következtetés

Az affiliate marketinget kezdetben nehéz lehet kezelni, de az általa nyújtott előnyök mindenképpen megérik a fáradságot és a többórás kemény munkát! Reméljük, hogy érdekesnek és hasznosnak találta ezt a cikket.

Összefoglalva, ebben a cikkben:

 • bemutattuk az affiliate marketing előnyeit mind a vállalkozások, mind a tartalomkészítők számára
 • adtunk néhány tippet, hogyan válassza ki a vállalkozása számára legjobb affiliate marketing szoftvert
 • röviden áttekintettem ennek a marketingcsatornának a leggyakoribb hátrányait

Ha szeretné tovább mélyíteni tudását és szakértelmét az affiliate marketing, az affiliate jutalék, az affiliate hálózatok és egyebek témakörében, ne habozzon, nézze meg blogunkat. Ettől eltekintve reméljük, hogy ma tanult valami újat, és minden jót kívánunk affiliate marketing erőfeszítéseihez!

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “GYIKOldal”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Kérdés”, “name”: “Miért az affiliate marketing a jövő?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Az affiliate marketing a jövő, mert lehetőséget kínál az embereknek saját kisvállalkozásuk fejlesztésére. Sokkal kevésbé kockázatos módja a vállalkozás indításának, mint egy kiskereskedelmi üzlet megnyitása vagy akár egy webhely indítása. Ez is egy egyszerű módja annak, hogy elkezdjen pénzt keresni az interneten, valamint passzív bevételi forrásokat hozzon létre.” } }, { “@type”: “Kérdés”, “name”: “Hogyan találhatunk partnereket kisvállalkozások számára?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Az internet nagyszerű hely a partnerek keresésére, ha tudja, hogyan kell őket helyesen keresni. Ha olyan webhelyeken keres, mint a Yelp, a Foursquare és a TripAdvisor, akkor nagy valószínűséggel talál olyan helyi vállalkozásokat, amelyek hajlandóak együttműködni Önnel, mint partnerrel. Használhatja a Twitter vagy a Facebook keresősávját is, és beírhatja a helyi kulcsszót és az általuk kínált szolgáltatás típusát (pl. fodrászat). Összerakni; helyi fodrászat.” } },{ “@type”: “Kérdés”, “name”: “Az affiliate marketing megfelelő a vállalkozásom számára?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Az affiliate marketing egy olyan teljesítményalapú marketing, ahol az affiliate pénzt vagy jutalékot keres saját vagy valaki más termékeinek eladásából. Az affiliate marketing előnyei, hogy mindkét fél számára viszonylag olcsó; nem kell saját termékeit kitalálnia, és lehetővé teszi mások munkájának kihasználását. Az, hogy az affiliate marketing megfelelő-e az Ön vállalkozása számára, nagymértékben függ az Ön vállalkozásának típusától, valamint attól, hogy milyen motivációt és eltökéltségét kívánja megvalósítani.” } },{ “@type”: “Kérdés”, “name”: “Hogyan segít az affiliate marketing a közönség megcélzásában?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Az affiliate marketing egy olyan hirdetési gyakorlat, amelyen keresztül a vállalkozás egy vagy több partnert jutalmaz minden egyes látogatóért vagy vásárlóért, amelyet a kapcsolt vállalkozás saját marketingtevékenysége hozott. Az affiliate marketing segít a közönség megcélzásában, mert lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan taktikákat alkalmazzanak, mint a közösségi médiában közzétett bejegyzések, szalaghirdetések, podcastok és más médiaformák. A vállalat meghatározott közönségeket is megcélozhat érdeklődési körüknek és demográfiai jellemzőiknek megfelelően.” } },{ “@type”: “Kérdés”, “name”: “Az affiliate marketing jó vagy rossz?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Az affiliate marketing egyre népszerűbb az elmúlt években. Ez kétségtelenül nagyszerű módja annak, hogy pénzt keressen online, ha nincs saját terméke vagy márkája. De vajon jó vagy rossz ez a kapcsolt marketingszakembernek és a potenciális vállalkozásoknak? Ez teljesen objektív, és nincs megfelelő válasz. Mindez nagyon egyéni, és ezt Önnek kell kipróbálnia.” } },{ “@type”: “Kérdés”, “name”: “Hogyan bővítheti egy partner a vállalkozásomat?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Affiliate lehet valaki, aki növeli vállalkozását, hogy termékeit vagy szolgáltatásait közösségi média platformokon, blogokon vagy más digitális csatornákon reklámozza, az eladásból vagy a generált leadért cserébe jutalékért. Az, hogy az affiliate pontosan milyen módon fejleszti vállalkozását, teljes mértékben Öntől és az Ön igényeitől függ, valamint attól, hogy a vállalkozása milyen iparágban működik.” } }] }
Vissza az Akadémiára Hozzon létre fiókot INGYEN
Tartsa szemmel a fontos jelentéseket a társult marketing programjában. Ismerje meg a Post Affiliate Pro következő szintű jelentési rendszerét.

Kampány, szalaghirdetés és társult jelentés

A Post Affiliate Pro egy affiliate marketing platform, amely lehetővé teszi a cégek számára, hogy hirdetőket alkalmazzanak és jutalékot fizessenek eladásokért. A marketingkampányok hatékony módját jelentik az ügyfelek elérésének. A szalaghirdetések és a jelentések lehetővé teszik az eladások és a forgalom nyomon követését. Az affiliate marketing fontos funkciói a konverziók és a forgalom növelése. Regisztrálni a Post Affiliate Pro ingyenes fiókján keresztül lehet.

Az affiliate marketing adóköteles? Tudjon meg többet az affiliate marketing adókról és az elkerülendő hibákról akadémiai cikkünkben.

Affiliate marketing adók – Minden, amit tudnia kell

A blog post discusses the importance of understanding affiliate marketing taxes, including the difference between gross and net income, deductions, and taxes for international partners in the US and EU. The post also provides tips for avoiding income tax problems, such as keeping detailed records and consulting a tax professional. It emphasizes the need to pay taxes in every country and the importance of understanding local tax laws. Finally, readers are recommended to discuss starting an affiliate marketing venture with a professional tax advisor or accountant, as they may be able to reduce tax liabilities with careful planning.

Az átkattintás egy pillanat vagy művelet, amikor egy személy egy szalaghirdetésre, szöveges hivatkozásra vagy valamilyen reklámanyagra kattint. További információk az átkattintásról.

Átkattintás

Az átkattintás az, amikor egy látogató egy bannerre vagy valamilyen reklámanyagra kattint, majd átkerül a kereskedő webhelyére. Ez lehetőséget ad egy reklámkampány sikerének mérése. Az affiliate-ket fizetik a hirdetésekért, és a partnerek forgalmat továbbítanak a kereskedő webhelyére. A szószedet részletezi az átkattintási arányt és a kapcsolódó forrásokat. Vissza a szószedethez.

A videó marketing kiváló és könnyen elérhető promóciós forma. A legnépszerűbb oldalak a Youtube, a Facebook vagy az Instagram.

Videó marketing

A videó marketing nagyszerű lehetőséget jelent a vállalkozások számára termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésére. A rövid, minőségi tartalmakat a legnépszerűbb közösségi platformokon érdemes megosztani, mint például a YouTube, a Facebook vagy az Instagram. A videó marketing könnyen vonzza az ügyfeleket, hiszen ezeket a platformokat naponta millióan használják.

Weboldalunk cookie-kat használ. A folytatással feltételezzük, hogy Ön hozzájárulását adja a cookie-k telepítéséhez, ahogyan azt a mi részletezzük adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzat.